Brandiszne Szep Emoke ev tanara

Brandiszné Szép Emőke zeneiskolai tanulmányait a kaposvári Liszt Ferenc zeneiskolában kezdte. Hegedűtanári diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézet Pécsi Tagozatán szerezte meg Gyermán István tanítványaként 1979-ben. 1979-től 1986-ig tanított a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában, kamarazenélt, tagja volt a Kaposvári Szimfonikus Zenekarnak, a Csiky Gergely Színház zenekarának, a Tinctoris Együttesnek.1986 óta tanít a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában. Azóta tagja a Capella Savariának is, e mellett sokat szerepelt más magyar és külföldi együttesekben is.

Folyamatosan képezte magát, többek között 1987-ben és 1988-ban részt vett Ingrid Seifert barokkhegedű kurzusán Innsbruckban, 1989-ben Utrechtben (Hollandia) Jaap Schröder barokkhegedű kurzusán, majd nála tanult 1990-ben féléves ösztöndíjjal Baselben. Ezzel is hozzájárulva pedagógusi munkájának fejlődéséhez.

Mint maga írja önértékelésében: „számomra a tanítás és a nevelés a legfontosabb, és nagy ajándék az aktív muzsikálás”. Előrelátóan, tudatosan tervezi meg tanítását. A hegedűsök megszokott repertoárját folyamatosan bővíti. Aktívan részt vesz a zeneiskola vonószenekarának munkájában. Az „A” tagozatos növendékeket a zenekarba történő beilleszkedésre készíti fel. Legtehetségesebb „B” tagozatos növendékeit zenei pályára irányítja. 2012 óta tanszakvezető, a vonóstanárok munkáját továbbképzéseken keresztül is segíti.

Tanítványai az elmúlt 30 év során szépen szerepeltek, illetve díjat nyertek: az Országos Koncz János Hegedűversenyen, az Országos Bartók Béla Hegedű-duó Versenyen, az Országos Alba Regia Kamarazene Versenyen, a győri Ifjú Muzsikusok Fesztiválján, és a Sistrum Zenei Versenyeken. Eddig hat növendéke választotta ezt a hivatást.

2018 őszén két tehetséges tanítványával részt vettek Budapesten az Országos Zathureczky Hegedűverseny, valamint a Győrben megrendezetett XII. Lengyel Zenei Fesztiválon, mindkét eseményen méltón képviselték iskolánkat. Káldy Márton a 2019 tavaszán megrendezett XVII. Sistrum Zenei Versenyen arany minősítést szerzett. Káldy Márton és Paksi Liza II. díj kaptak a Vácon megrendezett XI. Országos Hegedű-duó Versenyen. Brandiszné Szép Emőke felkészítő tanári különdíjban részesült.

Káldy Márton, Paksi Liza és Kérges Zsófia kamaracsoportjával a Székesfehérváron megrendezett XIV. Országos"Alba Regia" Kamarazene Versenyen III. díjat nyertek.

Külföldön is jeleskedett tanítványaival. Mártonnal és Lizával részt vettek az Ausztriában megrendezett Prima la Musica országos zeneiskolai versenyen, ahol az Eisenstadti területi válogatóról bekerültek a Klagenfurti döntőbe.

Pedagógiai munkájának elismeréseként a tantestület javaslatára 2005-ben már megkapta az „Év Tanára Díj”-at. Ebben a tanévben is jelölést kapott kollégáitól.

Brandiszné Szép Emőke pedagógiai tevékenységével és az idei tanévben elért kiemelkedő eredményeivel minden szempontból teljesítette az „Év Tanára Díj” jelölt állításának szempontjait.